FSMA

Xerox | Servis | FSMA održavanje
Prilikom kupovine Xerox opreme moguće je potpisati FSMA ugovor (Full Service Maintenance Agreement) o servisnom održavanju.

Prema ugovoru plaća se određena cijena otiska za svaki prolaz papira, bez obzira na format i pokrivenost bojom. Cijena ispisa zavisi o modelu uređaja i otštampanom mjesečnom volumenu. FSMA ugovor osigurava i garantuje servisno održavanje opreme, sav potrošni materijal (toneri, servisni dijelovi... osim papira) i rezervne dijelove, a sve po cijeni prolaza papira. Na taj način uvijek je moguće unaprijed odrediti cijenu ispisa otiska i kalkulisati troškove, te imati sigurnost od nepredviđenih troškova. U praksi se to svodi kao da imate produženu garanciju bar 5 godina. FSMA ugovor se potpisuje na rok od tri godine, uz produženje do barem 5 godina. Pokrivamo područje cijele Bosne i Hercegovine.

Zašto ugovor o održavanju?

Xerox printeri su dizajnirani i proizvedeni kako bi pružili vrhunske performanse kada su ispravno održavani i servisirani. Xerox Full Service Maintenance Agreement (FSMA) je najisplativiji način održavanja Xerox opreme koji osigurava da je Vaš printer redovno servisiran i održavan originalnim Xerox dijelovima od strane ovlaštenog Xerox servisa.


Šta je pokriveno FSMA ugovorom?

  • Svi dijelovi i potrošni materijal (toneri, zamjenski i servisni dijelovi) i rad su uključeni u Xerox FSMA servisni ugovor, a vi ste sigurni da koristimo samo ovlaštene Xerox dijelove
  • FSMA ugovor osigurava ASAP servisnu intervenciju na Vašoj lokaciji od strane Xeroxovog certificiranog servisnog inženjera (CSE)
  • telefonska podrška na +387 33 831 631. Naši Xerox serviseri su osposobljeni za razumijevanje i rješavanje vašeg problema putem telefona
  • Xerox serviser ne samo da popravlja Vaš printer, nego također radi i preventivno održavanje kako bi se smanjili budući kvarovi
  • nema skrivenih troškova


Isplativost Xerox FSMA održavanja

Često s prilikom kupovine printera računa samo sa cijenom tonera dok se zaboravlja da printer ima i druge dijelove koje je potrebno redovno mijenjati kako bi se zadržala izvorna kvaliteta otiska. Tako se na prvu čini da manje plaćate otisak, ali vrlo brzo se takvo razmišljanje pokaže pogrešnim. Cijena otiska zavisi od modela uređaja i mjesečnom volumenu, ali za većinu jačih modela Xerox printera cijena za A3 otisak je manja od 0,15 KM po otisku (uz FSMA ugovor). Ne zaboravite da je u toj cijeni sadržan sav potrošni materijal, servisni dijelovi i servisne intervencije. Štamparije koje imaju npr Versant 180 na održavanju mogu ponuditi kvalitetniji otisak po nižoj cijeni te biti konkurentniji na tržištu.